Трави для життя

Рослинний світ усіх континентів і в усі часи постачає людини найдоступнішими засобами лікування захворювань і збільшення років життя. Лікування травами та іншими продуктами рослинного світу називається фітотерапією ось Блог про лікарьскі рослини від zborovik.com.ua. Лікувальні засоби різноманітні і доступні.

Використовуючи лікарські рослини для свого оздоровлення, людина може зняти запалення, зменшити біль, поліпшити самопочуття і настрій. Цілющі трави, їх відвари і настої, зупиняють запальні процеси. Відновлюється робота травної системи, зміцнюється опорно-руховий апарат, поліпшується роботи системи кровообігу. Всі системи організму людини можуть отримати підтримку і лікування за допомогою лікувальних трав, так як вони впливають на саму клітку і призводять до її ре.

Перевага фітотерапії ще і в тому, що лікування поступове і необмежене за часом. Для медикаментозного лікування необхідні знання та досвід, фахову освіту. Тому людина змушена звертатися до медичних установ. Лікар призначає схему лікування і виписує рецепти на ліки. Знання з фітотерапії доступні кожному. В даний час величезна кількість доступних інформативних джерел.
Загальновідомі своїми протизапальними властивостями меліса, кропива, календула, ромашка, шавлія, евкаліпт і безліч інших.

Ромашка.

Властивості протизапального характеру універсальні. Органи дихання і травлення успішно лікують відварами ромашки. Азулен, що входить до складу ромашки, знімає запалення, активує захисні властивості клітин, прискорює відновні процеси, заспокоює нервову систему. З ромашки можна приготувати відвари, настої, інгаляції, ванночки.

Календула.

Часто бачимо цю рослину на клумбах і газонах, як прикраса дачних квітників. Ця рослина відрізняється своєю невибагливістю і морозостійкістю, що полегшує його вирощування. Календула знімає запалення, загоює рани, заспокоює. З календули виготовляють спиртові настойки для зовнішнього застосування, обробляють ними шкірні висипання і почервоніння. Календула має протиракову дію.

Шавлія.

Він вбиває мікроби і віруси, знімає запалення. Підвищують опірність організму до хвороб. Вхідне до складу шавлії залізо, дозволяє застосування відвару впливати на підвищення гемоглобіну, збільшує опірність організму.

Фітотерапія ефективна при лікуванні багатьох захворювань людини. Продукти з трав знімають основні симптоми хвороб і зменшують біль. Наприклад, гомеопатичні препарати виготовляють тільки з продуктів флори і фауни Землі.

Багато цілющі трави використовують в стоматології. При виготовленні кремів і лосьйонів, теж застосовують корисні речовини лікарських трав. Використовують їх і в косметологічних процедурах.

Завдяки цілющим властивостям лікарських рослин людина має можливість бути міцним, здоровим, життєрадісним, молодим. Хочеш бути здоровим і щасливим — будь ним!